Американският президент Доналд Тръмп заяви, че пълното прекратяване на иранското

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че пълното прекратяване на иранското
Коментари Харесай

Тръмп: Пълното прекратяване на иранското ядрено споразумение е възможно


Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че цялостното преустановяване на иранското нуклеарно съглашение остава вероятен вид.

„ Може да бъде изцяло прекъснато, това е действителна опция “, сподели той.

В изявление пред кореспонденти преди среща на кабинета президентът уточни също, че решението му да не даде президентско утвърждение на контракта, оставяйки ориста му в ръцете на Конгреса, е изрично.

Коментарът му идва на фона на известия, че висшият представител на Европейски Съюз за външна политика и сигурност Федерика Могерини ще посети Вашингтон идващия месец, с цел да убеди президента в осъществяването на нуклеарния контракт с Техеран.

В петък Тръмп произнесе тирада, в която съобщи, че отдръпва президентското си утвърждение от контракта, макар че не изтегли страната от него. Той обаче предизвести, че може да направи това когато и да е, поддържайки тезата си, че договорката е прекомерно благосклонна към Иран и прекомерно неизгодна за Съединени американски щати.

По-рано през днешния ден Могерини предизвести, че дейностите на Тръмп могат да имат отрицателен резултат върху опцията за договаряния с Пхенян. /АФП, БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР