Американският президент Доналд Тръмп заклейми стрелбата в Лас Вегас и

...
Американският президент Доналд Тръмп заклейми стрелбата в Лас Вегас и
Коментари Харесай

Тръмп нарече нападението в Лас Вегас `абсолютно зло`

Американският президент Доналд Тръмп жигосах стрелбата в Лас Вегас и я дефинира като " безусловно зло ".

" Снощи един човек откри огън по огромна група хора по време на кънтри концерт в Лас Вегас. Той умъртви брутално над 50 души и действието му съставлява безспорното зло ", съобщи президентът. Той добави, че ще посети Лас Вегас в сряда. 

Тръмп не загатна " Ислямска страна ", която пое отговорност за нападението. 

Тръмп е разпоредил знамената в Белия дом и над американските държавни институции в страната и зад граница да бъдат спуснати на половина поради нещастието в Лас Вегас, съобщи ТАСС, като се базира на пресслужбата на Белия дом.

Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати пък заяви, че няма съответни достоверни закани против други публични места в страната, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Европейският съюз изрази поддръжката си за американския народ след нещастието. 

В този тежък миг Европейски Съюз стои един до друг с американския народ и с американските управляващи, се споделя в изказването на Европейски Съюз.

Папа Франциск назова убийството на над 50 души в Лас Вегас " безсмислена покруса ".

" Дълбоко накърнен, научавайки за стрелбата в Лас Вегас, папа Франциск праща уверенията си, че духом е с всички наранени от тази безсмислена покруса ", се споделя в обръщение до Римокатолическия свещеник на град Невада.

Кметът на Париж Ан Идалго заяви в Туитър, че светлините на Айфеловата кула довечера ще бъдат загасени в символ на печал за жертвите на стрелбата в Лас Вегас и на вчерашния терористичен акт в Марсилия, в който бяха убити две млади дами.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР