Американският президент Доналд Тръмп във вторник заяви, че няма да

...
Американският президент Доналд Тръмп във вторник заяви, че няма да
Коментари Харесай

Тръмп няма проблем да продава оръжия в Близкия изток - те са много богати страни

Американският президент Доналд Тръмп във вторник съобщи, че няма да има проблем да продаде изтребители F-35 на Обединените арабски емирства , макар възраженията на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, оповестяват АП и " Дефенс нюз ".

" Аз персонално не бих имал проблем с това. Не бих имал проблем да им продам F-35 ", сподели Тръмп в изявление за Fox News преди церемонията по подписването в Белия дом на съглашения за нормализиране на връзките сред Израел, ОАЕ и Бахрейн .
 ОАЕ и Бахрейн подписват спокойно съглашение с Израел в Белия дом
ОАЕ и Бахрейн подписват спокойно съглашение с Израел в Белия дом

ОАЕ и Бахрейн в никакъв случай не са били във война с еврейската страна

Тръмп също по този начин съобщи, че би бил подготвен да продаде на други страни от Близкия изток същите оръжейни системи, продадени на Израел . Той означи благосъстоянието на района и сподели, че би било добре за Съединени американски щати и американските работни места .

" Те са доста богати страни в по-голямата си част ", ​​каза той.

Въпреки че Тръмп благоприятства продажбите, няма гаранция, че те ще се случат . Продажбата на F-35, дългогодишна поръчка от Абу Даби, не е записана в договорката сред ОАЕ и Израел, съобщи държавният министър на външните работи на ОАЕ Анвар Гаргаш .

Лидерът на болшинството в Сената Мич Макконъл предизвести, че сходни продажби ще изискват надзор от страна на Конгреса и съобщи, че Конгресът би трябвало да отбрани военната мощ на Израел , даже когато той приветства двустранното съглашение.

" В този случай ние в Конгреса имаме задължението да преразгледаме всеки пакет за въоръжени продажби в Съединени американски щати, обвързван със договорката ", сподели Макконъл.
 Израел пречи на ОАЕ да се снабди с Ф-35 макар стоплянето
Израел пречи на ОАЕ да се снабди с Ф-35 макар стоплянето

Това предизвести израелският министър председател Бенямин Нетаняху

" Докато оказваме помощ на нашите арабски сътрудници да се защитят против възходящите закани , ние би трябвало да продължим да подсигуряваме, че качественото военно преимущество на Израел остава неоспорено. "

Нетаняху съобщи, че ще се опълчи на продажбата на оръжия, макар историческата договорка с ОАЕ, на фона на известия, че съглашението за нормализация, за което Тръмп посредничи, включва доставяне на арабската страна от Персийския залив с съвременни американски оръжейни системи.

Поддържането на районното военно превъзходство на Израел е признак на израелската политика в продължение на десетилетия и страната употребява тесните си връзки с Вашингтон , с цел да подсигурява, че някои комплицирани оръжия не се продават на прилежащи страни.

Съобщава се, че ОАЕ от дълго време се интересуват от придобиването на американски изтребители F-35 и атакуващи безпилотни летателни апарати като употребяваните от Израел.
 Помпео: Съединени американски щати ще продължат да обезпечават качествено военно предимство на Израел в Близкия изток
Помпео: Съединени американски щати ще продължат да обезпечават качествено военно предимство на Израел в Близкия изток

" Съединени американски щати имат правно обвързване ", след войната Йом Кипур от 1967 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР