Американският президент Доналд Тръмп успя да направи нов завой по

...
Американският президент Доналд Тръмп успя да направи нов завой по
Коментари Харесай

Тръмп пак се извъртя - Русия щяла да помага на демократите на изборите за Конгреса

Американският президент Доналд Тръмп съумя да направи нов завой по тематиката с съветската интервенция в президентските избори на Съединени американски щати през 2016 година.

По характерен метод, Тръмп стори това в Twitter. В персоналния си профил в обществената мрежа той разгласи, че се тормози, че Русия се бори доста интензивно да окаже въздействие върху частичните избори за Конгрес през ноември. Влиянието обаче щяло да бъде в интерес на демократите: " Предвид обстоятелството, че никой президент не бил по-твърд по отношение на Русия от мен, те ще натиснат доста крепко за демократите. Те несъмнено не желаят Тръмп ", разгласи американският президент. Той стори това откакто в предходния си пост в Twitter разгласява с основни букви " Да създадем Америка още веднъж велика ".

I’m very concerned that Russia will be fighting very hard to have an impact on the upcoming Election. Based on the fact that no President has been tougher on Russia than me, they will be pushing very hard for the Democrats. They definitely don’t want Trump!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 24 юли 2018 година
Часове по-късно обаче Тръмп не пропусна да каже отново в Twitter, че съветската интервенция в негова изгода е подправена вест, като популяризира нова книга – на Грег Джаред.
Тръмп стана изключително деен по тематиката с съветската интервенция след срещата си с Владимир Путин в Хелзинки. Редица авторитетни медии, отпред с Financial Times, Reuters и New Republic разгласиха нови обширни следствия за връзките на Тръмп с Русия, като беше обърнато особено внимание на Trump Tower в Торонто и по какъв начин в този небостъргач се преплитат ползите на Тръмп и на Алекс Шнайдер – канадски милиардер от съветски генезис. Документи, показани от Financial Times, разкриват, че за завършването на плана Шнайдер е дал 40 млн. $, откакто работата по постройката е почнала да се бави. Тези пари са отпуснати, откакто няколко месеца по-рано Шнайдер е одобрил скрито заплащане в размер на 100 млн. $ на " медиатори ", представляващи ползите на Кремъл. Според The Wall Street Journal заплащането е имало за цел да улесни продажбата на трофейния актив на групата на Шнайдер от компании – делът X в големия металургичен комбинат " Запорожстал " в Източна Украйна – и съставлява повече от 10% от продажната цена от 850 млн. щатски $. Продажбата на комбината е била финансирана от " Банката за развиване и външноикономическа активност " (Внешикономбанк), като по това време неин шеф е бил Владимир Путин . А комисионната от 100 млн. $ не е била заявена по времето на продажбата.
Припомняме, че Тръмп по този начин и не сподели данъчните си заявления, в това число на бизнес организацията си - " Организацията Тръмп ". Специално във връзка с плана в Торонто оправданието е, че Тръмп в действителност е дал единствено името като комерсиална марка, а планът е осъществен от Шнайдер. А тъст на Шнайдер е тъстът му Борис Бирштейн, който има връзки с Комитет за Държавна сигурност (на СССР) още от времето на Леонид Брежнев. През 80-те години на XX век Бирштейн се е съгласил да взе участие в руски проект за основаване на интернационалните бизнес инициативи, управителен от Георги Арбатов, шеф на влиятелен московски мозъчен концерн. Според роман на отстъпник, оповестен години по-късно, Арбатов е бил и шпионин на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) с кодово име Василий. През 1991 година, малко преди Съюз на съветските социалистически републики да се срине дефинитивно, Бирштейн наема Леонид Веселовски като стопански консултант с едногодишен контракт. Официално Веселовски стартира работа, тъй като имал докторска степен по стопанска система и по това време е член на Централния комитет на комунистическата партия, твърди юристът на Бирштейн. Но някогашен офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) декларира пред The Financial Times, че Веселовски е служил и като старши офицер в задграничния действен отдел на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и е бил „ сърцето и душата на прането на пари от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР