Американският президент Доналд Тръмп смята да забрани на много китайски

...
Американският президент Доналд Тръмп смята да забрани на много китайски
Коментари Харесай

Тръмп ще ограничава търговията с китайски технологични компании

Американският президент Доналд Тръмп счита да забрани на доста китайски компании да влагат в софтуерни предприятия в Съединени американски щати. Той желае да вкара и спомагателна възбрана за експорт на по-важни американски технологии в Китай , заяви The Wall Street Journal.

Според изданието американската администрация ще разгласи решението си в края на тази седмица. Министерството на финансите на Съединени американски щати възнамерява в частност да забрани на компании, в които Китай има най-малко 25% акции, да купуват американски компании, имащи отношение към значими за индустрията технологии. Плановете за това към този момент нямат финален темперамент.

Съветът за национална сигурност към Белия дом и Министерството на търговията работят върху проекти за въвеждане на възбрана за експорт на такива технологии в Китай, оповестява изданието, базирайки се на свои източници.

Изданието отбелязва, че плануваните ограничавания ще се отнасят единствено за нови покупко-продажби и няма да засягат към този момент съществуващи съглашения. Няма да се прави разлика сред частни и държавни китайски компании. WSJ твърди, че Вашингтон ще даде опция на американски компании да изразят своето мнение по отношение на плануваните ограничавания, преди те да влязат в действие.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР