Американският президент Доналд Тръмп ще поднови противоречивата продажба на военна

...
Американският президент Доналд Тръмп ще поднови противоречивата продажба на военна
Коментари Харесай

Тръмп ще поднови продажбата на военна техника на полицията

Американският президент Доналд Тръмп ще възобнови спорната продажба на военна техника – в това число пушки и бронирани коли, на полицията, оповестяват източници от Белия дом. С това новата администрация ще отстрани възбраната, която е в действие от времето на президента Барак Обама.
Според осведомените Тръмп ще възобнови потока на военна техника на стойност 5,4 милиарда $ към полицейските сили за период от 24 години.
Според критици снабдяването на полицията с предмети като байонети, минохвъргачки и дронове ще докара до конкуренция във въоръжаването по улиците на Съединени американски щати. Според последователи обаче новото съоръжение ще разреши на управляващите да правят по-добре работата си и да пазят публичната сигурност, като в това време ще оползотвори останалата непотребна военна техника, осведоми БГНЕС.
През май 2015 година Барак Обама издаде заповед за прекъсването на прехвърляния на техника от армията към полицията след появяването на спорна информация за дейностите на полицията по време на митингите в Балтимор и Фъргюсън същата година, провокирани от убийствата на невъоръжени афроамериканци. Осем месеца по-късно държавното управление стартира да изтегля неразрешените предмети от полицейското въоръжение.
Според отчет на Белия дом от това време „ в някои случаи отговорът на силите на реда против тези митинги е бил като „ военна интервенция “. Министърът на правораздаването Джеф Сешънс съобщи по-рано, че Тръмп „ прави всичко по силите си, с цел да възвърне реда и справедливостта и да поддържа полицията в Америка “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР