Американският президент Доналд Тръмп реагира на документи, написани от бившия

...
Американският президент Доналд Тръмп реагира на документи, написани от бившия
Коментари Харесай

Нямаше никакъв сговор с Русия, натърти Тръмп в Туитър

Американският президент Доналд Тръмп реагира на документи, написани от някогашния шеф на Федералното бюро за следствие (ФБР) Джейм Коми, които се появиха в американските медии, откакто бяха изпратени в Конгреса на Съединени американски щати от Министерството на правораздаването.

Документите, които Коми е написал, с цел да запази списък за срещите си с Тръмп, разказват събитията, свързани с следствието на намесата на Русия в американските президентски избори през 2016 година, по-късно разширено, с цел да включи и вероятното възпрепятстване на правораздаването от страна на президента.

James Comey Memos just out and show clearly that there was NO COLLUSION and NO OBSTRUCTION. Also, he leaked classified information. WOW! Will the Witch Hunt continue?
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 20, 2018

" Документите на Джеймс Коми таман излязоха на бял свят и демонстрират ясно, че не е имало НИКАКЪВ СГОВОР (с Русия) и НИКАКВО ВЪЗПРЕПЯТСТВАНЕ (на правосъдието). Също по този начин той е разкрил класифицирана информация . УАУ! Ще продължи ли ловът на вещици ? ", написа американският държавен глава в профила си в " Туитър ".

Тръмп уволни Коми през предходната година, само че твърди, че следствието за намесата на Русия в негова изгода не е бил претекстът за уволнението.

В декласифицираните документи, написани от Коми, се акцентира, че вниманието на Тръмп е било погълнато от редица въпроси , в това число към някогашния му консултант по националната сигурност Майкъл Флин, разнообразни приключвания на информация от неговата администрация към медиите, както и за следствието на съветската интервенция.

Според документите на Коми Тръмп е споделил, че Флин имал " съществени проблеми с преценката ", а по-късно оправдава уволнението на Флин, като акцентира, че не може да разреши " Флин да подвежда вицепрезидента " и че той имал " други опасения " за него.

Американският президент попитал Коми дали чиновници на ФБР са разкривали информация на медиите, като коментирал, че приключванията на информация " ни вършат да изглеждаме извънредно ", добавяйки, че оправянето с тях " може да наложи вкарването на публицисти в пандиза ".

Тръмп също по този начин попитал Коми какво може да стори за " раздигането на облака " на следствието за Русия, което му нанася вред и и се надявал, че Коми може да " откри метод да се измъкне, тъй че Тръмп да не бъде разследван ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР