Американският президент Доналд Тръмп призова турския си колега Реджеп Ердоган

...
Американският президент Доналд Тръмп призова турския си колега Реджеп Ердоган
Коментари Харесай

Тръмп към Ердоган: Турската армия да внимава!

Американският президент Доналд Тръмп прикани турския си сътрудник Реджеп Ердоган дейностите на турската войска в северната част на Сирия да бъдат лимитирани, оповестиха от пресцентъра на Белия дом.

Двамата водачи организираха телефонен диалог, в който съществена тематика беше продължаващата интервенция „ Маслинова клонка “. Турските въоръжени сили започнаха атака против кюрдските бойци в Северна Сирия, на които гледат като опасност за националната си сигурност.

„ Президентът Тръмп прикани Турция да ограничи военните си дейности и да избегне цивилни жертви. Той прикани още Турция да избегне всевъзможни дейности, които рискуват спор сред турските и американски сили “, се споделя в известието.

Американският водач е показал терзанията си по отношение на „ подправената изразителност “, издаваща от Турция, и е изразил загрижеността си по отношение на задържането на американски жители на фона на оповестеното изключително състояние в Турция. Тръмп и Ердоган желаят да подобрят стратегическото партньорство сред двете страни.

Отношенията сред Анкара и Вашингтон се утежниха след опита за боен прелом. Турция изиска изгонването на проповедника Фетхуллах Гюлен, само че до този миг получава отвод. Освен това турските въоръжени сили приканиха американските да спрат да оказват поддръжка на бойците на Кюрдската работническа партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР