Американският президент Доналд Тръмп призна Йерусалим за столица на Израел,

...
Американският президент Доналд Тръмп призна Йерусалим за столица на Израел,
Коментари Харесай

Доналд Тръмп обяви, че САЩ признават Йерусалим за столица на Израел

Американският президент Доналд Тръмп призна Йерусалим за столица на Израел, предаде британският Гардиън.  

В изказване от Белия дом Тръмп дефинира решението като „ закъсняла стъпка “, която от дълго време е трябвало да бъде направена, с цел да се реализира прогрес на мирния развой в Близкия изток.

" Реших, че е време публично да признаем Йерусалим за столица на Израел. Предишни президенти трансфораха това във значимо заричане в своите акции, само че по този начин и не го извършиха. Днес аз го извършвам. “, сподели Тръмп.

Американският президент съобщи, че е наредил на Държавния департамент да стартира подготовката по преместването на посолството на Съединени американски щати от Тел Авив в Йерусалим и че вицепрезидентът Майк Пенс скоро ще замине на посещаване в Близкия изток.

„ Днешното ми излявление бележи нов метод към спора сред Израел и палестинците, ", сподели Тръмп и добави, че Белият дом ще поддържа решението за две страни, в случай че то бъде утвърдено от двете страни.  

„ Съединените щати резервират своя ангажимент за постигането на спокойно съглашение, което да е задоволително и за двете страни. Ще направя всичко по силите си, с цел да оказа помощ за достигането на това съглашение. ", заяви президентът.

Малко по-късно представители на Белия дом разясниха, че посолството няма да бъде преместено скоро, тъй като ще са нужни най-малко три години за планирането и построяването на нужната инфраструктура в Йерусалим.  

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР