Американският президент Доналд Тръмп похвали германския канцлер Ангела Меркел за

...
Американският президент Доналд Тръмп похвали германския канцлер Ангела Меркел за
Коментари Харесай

Тръмп заяви, че Меркел има "невероятни" лидерски качества

Американският президент Доналд Тръмп похвали немския канцлер Ангела Меркел за метода й по време на семейството на срещата на върха на Г-20 в Хамбург. Това стана на фона на сериозните различия на форума и съпроводените с принуждение улични митинги, съобщи ДПА.

"Вие се справихте отлично и свършихте невероятна работа ", сподели Тръмп пред Меркел.

"Вашите лидерски качества са невероятни и доста вдъхновяващи. " Реториката на Тръмп под лозунга "Америка преди всичко " и решението му от предишния месец да изтегли Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климата подразниха немските политици. Американският президент преди този момент бе изразил недоволствои от комерсиалния недостиг на страната му с Германия, както и незадоволителните съгласно него разноски на Берлин за военната сфера, съотнесено с немския Брутният вътрешен продукт. На моменти връзките му с Меркел изглеждаха напрегнати, изключително имайки поради известията му в Туитър, в които остро подлагаше на критика немската политика.

Тръмп съобщи още, че демонстрациите на антиглобалистите, в които по думите му вземат участие "немного хора ", с нищо не са попречили на срещата на върха на Г-20, добави Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР