Американският президент Доналд Тръмп определи днес севернокорейският лидер Ким Чен-ун

...
Американският президент Доналд Тръмп определи днес севернокорейският лидер Ким Чен-ун
Коментари Харесай

Тръмп прави задочни комплименти на Ким Чен-ун

Американският президент Доналд Тръмп дефинира през днешния ден севернокорейският водач Ким Чен-ун като " доста образован " човек, който осъзнава нуждата да се откаже от нуклеарните оръжия, с цел да може да развива страната си, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Той знае, че от нуклеарните оръжия могат да произтекат единствено неприятни неща. Това е един доста образован човек, който добре схваща това ", съобщи Тръмп на конференция след срещата си в Токио с японския министър председател Шиндзо Абе.

Съединените щати ще запазят сегашния режим на наказания против Северна Корея и не имат намерение ненужно да форсират процеса на денуклеаризация на Корейския полуостров, сподели в това време американският президент, представен от ТАСС.

" Северна Корея има огромен стопански капацитет. Смятам, че (Ким Чен-ун) осъзнава, че посредством нуклеарните оръжия няма да реализира стопански напредък, само че ние не бързаме (с денуклеаризацията), глобите остават. Същевременно виждаме огромен брой положителни моменти: бяха ни върнати тленните остатъци на американските бойци ", сподели Тръмп.

Що се отнася до Иран, американският президент съобщи, че Съединени американски щати се стремят към това той да не стане нуклеарна мощ и не имат намерение да сменят властта в тази страна, съобщи ТАСС.

" Не желая да причиня щета на Иран, а желая Иран да няма нуклеарно оръжие. Иран има огромен стопански капацитет и предчувствам оня миг, когато ще можем да му позволим да се завърне на международната сцена. Иран има огромен късмет да стане невероятна страна със същото управление. Не имаме намерение да сменяме властта там, желая това да се знае ", сподели Тръмп.

Президентът на Съединени американски щати и първата дама Мелания се срещнаха с членове на фамилиите на японци, отвлечени в Северна Корея през 70-те и 80-те години на предишния век.

С Шиндзо Абе се ангажираме " да работим дружно, с цел да върнем вашите близки, вашите дъщери, синове и майки вкъщи ", обърна се към тях Тръмп.

Японският министър председател благодари на американския президент за общителния жест да изслуша историите на изгубилите близки хора фамилии.

Тръмп към този момент се срещна със фамилии на отвлечени от Северна Корея японци при визитата си в Япония през 2017 година, напомня ДПА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР