Американският президент Доналд Тръмп наложи вето на решението на Конгреса

...
Американският президент Доналд Тръмп наложи вето на решението на Конгреса
Коментари Харесай

Тръмп наложи първото си президентско вето

Американският президент Доналд Тръмп наложи несъгласие на решението на Конгреса в Съединени американски щати да анулира изключителното състояние по границата с Мексико, осведоми „ Ройтерс”. Това е първият път от встъпването си в служба в Белия дом, в който президентът на Съединени американски щати се възползва от това свое право.
Снимка: Reuters
Мярката беше призната от следената от Републиканската партия горна камара на Конгреса преди два дни с 59 против 41 гласа.
Сенатът на Съединени американски щати гласоподава за анулация на изключително състояние по границата с Мексико С оповестяването на изключително състояние Тръмп искаше да откри метод да обезпечи милиарди долари за "стена " по границата с Мексико
С оповестяването на изключително състояние Тръмп искаше да откри различен метод да обезпечи милиарди долари за финансирането на " стена " по границата с Мексико за прекъсване на незаконната имиграция, откакто Конгресът отхвърли да му отпусне тези средства.

12 сенатори републиканци се опълчиха на президента на Съединени американски щати, който още тогава се зарече да наложи несъгласие с сбит туит след гласуването: „ ВЕТО!”.

За да преодолее ветото, Конгресът ще се нуждае от болшинство от 2/3 и в двете камари. Спред специалисти, това е малко евентуално.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР