Американският президент Доналд Тръмп наложи 25-процентни наказателни мита върху вноса

...
Американският президент Доналд Тръмп наложи 25-процентни наказателни мита върху вноса
Коментари Харесай

Тръмп наложи наказателни мита на китайски стоки за $50 млрд.

Американският президент Доналд Тръмп наложи 25-процентни наказателни мита върху вноса на китайски артикули на стойност $50 милиарда В изказване през днешния ден Тръмп съобщи, че може да се вземат и спомагателни ограничения, в случай че Пекин извърши заканата си за реципрочни дейности, тъй като Китай заплаши с " контрасанкции " - мита върху американския импорт, също за артикули, в размер на $50 милиарда

" Съединени американски щати няма към този момент да търпят да губят технологии и интелектуална благосъстоятелност посредством несправедливи стопански практики ", разгласи президентът.
Намерението на неговата администрация беше декларирано още при започване на пролетта. Тогава се говореше за 1300 типа артикули, главно в софтуерния бранш. Сега те са 1102, в два листата. Единият е за 818 категории артикули на стойност $34 милиарда (митата за тези артикули ще са в действие от 6 юли), а другият - с 284 артикули, за които ще бъде взето решение по-късно. В описите са и артикули, за които се счита, че се облагодетелстват от националната стратегия " Произведено в Китай 2025 ".

Мерките тласкат Вашингтон и Китай в посока, която би могла да ги води до комерсиална война, твърди " Блумбърг ".
Китай по-рано през днешния ден предизвести, че ще отвърне бързо, с цел да се отбрани, в случай че Съединени американски щати накърнят ползите му. След оповестяването на листата Пекин реагира неотложно: " Китай не желае комерсиална война, само че китайската страна няма избор с изключение на твърдо да се опълчи на това поради късогледото държание на Съединени американски щати, което ще навреди и на двете страни. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР