Американският президент Доналд Тръмп е заявил на френския президент Еманюел

...
Американският президент Доналд Тръмп е заявил на френския президент Еманюел
Коментари Харесай

Тръмп е заявил на Макрон, че излиза от сделката с Иран

Американският президент Доналд Тръмп е декларирал на френския президент Еманюел Макрон, че Съединени американски щати ще излязат от нуклеарната договорка с Иран. Това оповестява вестник The New York Times, базирайки се на източник информиран за наличието на техния телефонен диалог.
Тръмп има намерение да възвърне всички анулирани по-рано наказания и да вкара нови против Иран, оповестява още изданието.
По-рано през днешния ден Елисейският замък заяви, че френският президент Еманюел Макрон и американският президент Доналд Тръмп са разискали по телефона стабилността в Близкия изток, съобщи БГНЕС.
„ Президентът на Френската Република организира телефонен диалог с президента Доналд Тръмп. Двамата разискаха въпроси, засягащи мира и стабилността в Близкия изток”, се споделя в изказването. Очаква се през днешния ден Тръмп да разгласи за обновяване на американските наказания против Иран като първа стъпка от излизането на Вашингтон от нуклеарната договорка с Техеран. Това пък заяви телевизия Си Ен Ен, базирайки се на американски публични лица, а също по този начин на източник, осведомен с проектите на американския водач.
През юли 2015 година Иран, петте непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации (Русия, Англия, Китай, Съединени американски щати, Франция) и Германия реализираха съглашение за споразумяване на нуклеарния проблем в Техеран. Разработеният от тях обстоен План за взаимно деяние планува анулация на глобите на Организация на обединените нации, Съединени американски щати и Европейски Съюз, наложени върху Иран поради нуклеарната му стратегия.
Тръмп неведнъж е определял договорката като пагубна, потвърждавайки, че тя не е предотвратила опцията за основаване на нуклеарно оръжие от Иран, а единствено е отсрочила деня, когато Техеран ще разполага с него. На 12 януари тази година стопанинът на Белия дом съобщи, че Съединени американски щати ще прекратят съглашението, в случай че в него не бъдат импортирани промени, направени по време на договаряния с европейските страни, които досега не са довели до никакъв забележим прогрес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР