Американският президент Доналд Тръмп е инструктирал началниците на американската армия

...
Американският президент Доналд Тръмп е инструктирал началниците на американската армия
Коментари Харесай

Американският президент наредил военните да започнат изтегляне от Сирия?

Американският президент Доналд Тръмп е инструктирал началниците на американската войска да приготвят изтеглянето на американските войски от Сирия, само че не им е определил дата за това, написа американският в. "Вашингтон поуст ", базирайки се на почитан чиновник на американската администрация.

По време на среща с висши чиновници от националната сигурност във вторник, Тръмп подчертал, че американските войски могат да вземат участие в настоящи задания по образование на локалните сили, които да подсигуряват сигурността в регионите, освободени от терористичната формация ДАЕШ ( "Ислямска страна "), прецизирал източникът.

Държавният глава обаче показал, че американската задача няма да се разгръща оттатък заличаването на ДАЕШ и че чака други страни, изключително богатите арабски страни в района, да поемат задачата да платят за възобновяване на нормализираните региони, в това число изпращайки свои лични войски, в случай че е належащо.

Тръмп през вчерашния ден е повторил желанието си бързо да се "маха " от Сирия, даже откакто неговият топ пълководец за Близкия изток е обрисувал нуждата за продължение на военното наличие там. Тръмп съобщи на конференция в Белия дом, че "искам да се махам. Искам да върна нашите войски назад у дома ". Съединени американски щати, акцентира той, не са получили нищо от изхарчените 7 трлн. $ в Близкия изток през последните 17 години, като в сметката му явно е включена и войната в Афганистан против талибаните в Южна Азия, където той през предходната година утвърди увеличение на американските войски.

"Така че е време. Време е. Ние бяхме доста сполучливи против "Ислямска страна ", изтъкнал Тръмп, допълвайки: "Но от време на време е време да се върнем у дома и мислим доста съществено за това, нали? " Тръмп е употребявал сумата от 7 трлн. $ доста пъти, в това число по време на предизборната си акция, макар че голям брой специалисти настояват, че сумата е към половина по-малко, като се стартира от Афганистан през 2001 година и се продължи през военните интервенции на Съединени американски щати в Пакистан, Ирак и Сирия. Мнозина американски военни са били сюрпризирани и комплицирани от желанието на Тръмп да изтегли Съединени американски щати от Сирия, упоменато за първи път през предходната седмица. В тирада, видимо отдадена на вътрешните му проекти за инфраструктурата, Тръпм съобщи по време на протест в щата Охайо предишния четвърт, че американските сили "ще изоставен Сирия доста скоро ".

Вчера, говорейки в американския Институт за мир, ген. Джоузеф Вотел, който е шеф на централното командване на Съединени американски щати, съобщи: "Много добър боен прогрес беше реализиран през последните няколко години, само че сложната част, считам аз, е пред нас ". Предстоящите старания, съобщи той, в това число ролята на военните в стабилизирането на Сирия, консолидирането на придобивките и решение на дълготрайните проблеми по възобновяване след разгрома на "Ислямска страна ". Вотел, дружно с военния министър Джим Матис, неведнъж и посочвал през последните месеци, че американските войски ще останат в Сирия в обозримо бъдеще, с цел да подсигуряват стабилността и политическото разрешаване на гражданската война. В Сирия все още има към 2000 американски бойци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР