Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

Тръмп подписа указ за гарантиране на доставките на ваксини срещу коронавируса в САЩ

Американският президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския подписа през днешния ден декрет, който съгласно него ще даде приоритет на доставките на ваксина в Съединени американски щати пред износа й, съобщи Франс прес.

Указът ще подсигурява, че американското държавно управление ще даде приоритет на имунизирането на американските жители, преди да изпраща ваксини на други страни.

"Пфайзер "- "Бионтех ", чиято ваксина може да бъде утвърдена през идващите няколко дни, имат със Съединени американски щати контракт единствено за 100 милиона дози. "Модерна ", чиято ваксина може да бъде утвърдена до края на идната седмица, също даде обещание 100 милиона дози. Всеки контракт включва опция за спомагателни дози, само че срокът за задействането им може да забави доставката с няколко месеца.

Американците са над 330 милиона и държавното управление декларира, че може да успее до април следващата година да обезпечи ваксина за всички.
Производителите и на двете ваксини имат фабрики в Съединени американски щати и в Европа и съществуват закони, които теоретично биха разрешили на държавното управление да избърза с производството, като федералния закон за производството за потребностите на защитата от 1950 година Ако е належащо, ще се позовем на закона за произвеждане за потребностите на защитата. Но не считаме, че това ще е належащо, сподели Тръмп.

Текстът на указа, който Тръмп подписа през днешния ден пред телевизионните камери в Белия дом, не беше оповестен незабавно.

Две други ваксини, чиито клинични тествания са в напреднал етап, могат да бъдат утвърдени при започване на идната година и да подсигуряват снабдяването на американския пазар: на "АстраЗенека " (Оксфордската ваксина), от която Вашингтон е поръчал 500 милиона дози (при нея е належащо слагане на две дози) и имунизацията с еднократна доза на американската компания "Джонсън и Джонсън ", от която Съединени американски щати чакат 100 милиона дози.

Избраният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън сподели през днешния ден, че ще се опита да обезпечи 100 милиона дози ваксина против КОВИД през първите 100 дни от мандата си, основен миг от проекта му за битка против епидемията, съобщи Ройтерс. Байдън прикани американския Конгрес да утвърди по-голямо финансиране за справяне със здравната рецесия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР