Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

Нещо трябва да се направи с КНДР, казал Тръмп пред китайския лидер

Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила заяви, че споделил на китайския си сътрудник Си Цзинпин по време на срещата им през днешния ден в Хамбург, че "нещо би трябвало да се направи " със Северна Корея, съобщи Асошиейтед прес.

Преди време Тръмп изрази в "Туитър " мощното си неодобрение от бездействието на Пекин по отношение на държанието на Пхенян и неговите нуклеарни и ракетни стратегии. Последният тест на севернокорейска балистична ракета, провокира безпокойствие по целия свят, отбелязва АП.

На днешната среща в коридорите на форума на Г-20 Тръмп споделил на Си, че прави оценка направеното от Китай по адрес на КНДР.
Наскоро Вашингтон постави в своя "черен лист " една китайска банка поради противозаконните й контакти със Северна Корея и наложи наказания на китайска спедиторска компания и двама китайци, уличени, че подкрепят противозаконни дейности на КНДР.

Доналд Тръмп сподели, че е разискал със Си Цзинпин "търговията и комерсиалния дисбаланс " сред Съединени американски щати и Китай и е призовал за реализиране на двустранно съглашение, което е "по-справедливо " и "по-реципрочно ".

По-силните китайско-американски връзки са нещо положително за стабилността в един комплициран свят, декларирал Си, представен от Ройтерс.
Той призовал за взаимни старания за опазване на положителните двустранни връзки. За това е належащо взаимно почитание и взаимноизгодно съдействие, подчертал Си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР