Американският президент Джо Байдън заяви, че републиканецът Доналд Тръмп и

...
Американският президент Джо Байдън заяви, че републиканецът Доналд Тръмп и
Коментари Харесай

Байдън: Сега в Америка се случва нещо опасно

Американският президент Джо Байдън съобщи, че републиканецът Доналд Тръмп и неговите съдружници съставляват рискова опасност за демокрацията в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс, като се базира на негова тирада в Центъра на изкуствата в град Темпе в щата Аризона.

Агенцията отбелязва, че Байдън се е върнал към едно от предходните си предизборни послания преди президентските избори през 2024 година, които се обрисува да бъдат още един конфликт сред двамата.

" Сега в Америка се случва нещо рисково ", сподели Байдън, обръщайки внимание на неотдавнашните закани на Тръмп към публични представители на Съединени американски щати.

В град Темпе Байдън уважи наследството на починалия американски сенатор републиканец Джон Маккейн от Аризона, републиканският претендент за президент през 2008 година, който умря през 2018 година. Байдън и Маккейн останаха другари макар дълбоките си политически разлики.

Смелостта на Маккейн липсва на Съединени американски щати и е нужна в този момент, тъй като " историята ни докара до ново време на тествания ", сподели американският президент.

" Има екстремистко придвижване, което не споделя главните убеждения на нашата народна власт " , добави той.

" Това е придвижването " Направете Америка велика още веднъж " (MAGA) ", уточни Байдън.

Според него не всички републиканци се придържат към програмата на основаното от Тръмп придвижване. Но по думите му " няма подозрение, че днешната Републиканска партия е движена и сплашвана от участващите в него републиканци екстремисти ".

Байдън уточни другите стъпки, които Тръмп се е опитал да предприеме, с цел да подкопае демокрацията, като да вземем за пример опита да уволни огромен брой държавни чиновници и да ги размени със свои политически доближени хора.

Речта на Байдън идва броени дни преди евентуалното прекъсване на работата на федералното държавно управление - обстановка, наложена от лоялните на Тръмп републиканци в Камарата на представителите на Съединени американски щати, отбелязва Ройтерс.

Байдън разгласи също и отпущането на средства от по този начин наречения Американски избавителен проект за изграждане на библиотеката на Маккейн, взаимно с института на Маккейн и щатския университет на Аризона.

" Спорехме като братя... по-късно отивахме да обядваме дружно ", сподели Байдън, който по-рано този месец посети в Ханой мемориал на починалия американски сенатор, някогашен военнопленник във Виетнам.

Байдън произнесе речта си след втория спор на претендентите републиканци за президентската номинация на изборите през 2024 година, които се водиха в сряда в щата Калифорния и постоянно прекосяваха в обиди, дребни кавги и странни мнения от страна на седемте претенденти.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР