Американският президент Джо Байдън заяви, че най-малко 11 американски граждани

...
Американският президент Джо Байдън заяви, че най-малко 11 американски граждани
Коментари Харесай

Най-малко 11 американци са убити при нападението на Хамас. САЩ не планират да изпратят военни в Израел

Американският президент Джо Байдън съобщи, че минимум 11 американски жители са били измежду жертвите в Израел след нападенията през уикенда,  извършени от палестинската ислямистка формация “Хамас “, съобщи Ройтерс. Вашингтон счита, че е евентуално американски жители също да са измежду тези, които са държани като заложници от “Хамас “, сподели Байдън в  изявление. По-късно представителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби добави, че към момента не е доказано дали американци са взети за заложници.

" Не мога да кажа изрично, че знаем, че американците са държани като заложници. Въпреки това би трябвало да приемем мрачната опция, че някои от тях са ", сподели Кърби пред кореспонденти.

Байдън съобщи, че Съединени американски щати работят с израелските управляващи за приемане на повече информация по отношение на местонахождението на американски жители, които към момента не са открити.

" За американските жители, които сега се намират в Израел,  Държавният департамент дава консулска помощ, както и обновени предизвестия за сигурност ", сподели Байдън.

" За тези, които желаят да изоставен, комерсиалните полети и разновидности по земя към момента са налични “, сподели той, допълвайки, че тези хора би трябвало да вземат защитни ограничения и да следват напътствията на локалните управляващи.

Правителството на Съединени американски щати не има намерение да изпрати военни на място след нападенията против Израел от страна на ислямистки бойци от “Хамас “, само че ще пази ползите на Съединени американски щати в района, съобщи представител на Белия дом, съобщи Ройтерс.

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби съобщи, че " няма подозрение, че има известна степен на съучастничество " от страна на Иран в поддръжката на Хамас, само че президентът Джо Байдън не е видял осезаеми доказателства, че Иран е взел участие директно в подготовката на сегашната рецесия.

Кърби съобщи пред кореспонденти, че Белият дом чака спомагателни претенции от страна на Израел в областта на сигурността и ще се опита да ги извърши. допустимо най-бързо.

" Винаги ще вършим това, което е належащо, с цел да защитим ползите на националната си сигурност и да осъществим уговорките си в региона на сигурността по целия свят, в това число в този район, заради което изпратихме самолетоносач в източната част на Средиземно море ", сподели Кърби пред телевизия Си Би Ес, съобщи ТАСС. " В момента нямаме проекти да разполагаме войски в Израел, само че още веднъж, постоянно ще се ръководим от нашите ползи ", акцентира той.

Той също по този начин съобщи, че " е прекомерно рано да се каже, че сме блъснали спирачките “ на напъните за нормализиране на връзките сред Саудитска Арабия и Израел, а че тази дипломация към момента би трябвало да се предизвиква.

Междувременно най-високопоставеният военачалник на Съединени американски щати предизвести Иран да не се замесва  в рецесията в Израел и съобщи, че не желае този спор да се разшири, съобщи Ройтерс.

Запитан какво е посланието му към Иран, военачалник Чарлз Браун, ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете, съобщи: " Да не се замесва. "

" Искаме да изпратим много мощно обръщение. Ние не желаеме това (конфликтът – бел. ред.) да се разшири и концепцията е Иран да получи това обръщение ясно и изрично ", сподели Браун пред дребна група кореспонденти, пътуващи с него към Брюксел.

Сутринта на 7 октомври палестинската ислямистка формация " Хамас " предприе офанзива против Израел. Бойци нахлуха на територията на страната и направиха масиран ракетен удар. Повече от 900 души бяха убити при офанзиви на " Хамас " в Израел. Ранени са над 2600. Около 150 души са били отвлечени от " Хамас “, заяви пресслужбата на израелското държавно управление. Сред убитите има и непознати жители.

Израел публично разгласи положение на война за първи път от Войната от Йом Кипур през 1973 година и отговори с въздушни удари против палестинския анклав, където починаха 558 души и бяха ранени над 2800, по информация на здравното министерство там.

" Хамас " е в листата с терористични организации на Израел, Европейския съюз, Съединени американски щати, Англия, Австралия, Канада и Организацията на американските страни.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР