Американският президент Джо Байдън в понеделник направи уточняващо изявление относно

...
Американският президент Джо Байдън в понеделник направи уточняващо изявление относно
Коментари Харесай

Байдън уточни: Facebook не убива хора сам по себе си

Американският президент Джо Байдън в понеделник направи уточняващо изказване по отношение на рецензиите си към платформите като Фейсбук, пояснявайки, че е имал поради, че дезинформацията към имунизациите и ковид е това, което убива хората, а не самата обществена мрежа.

„ Не Фейсбук убива, а тези 12 души, които са там, и популяризират дезинформация “, сподели Байдън, правейки отпратка към статистиките, които настояват, че съвсем цялата англоезична дезинформация обвързвана с пандемията от ковид, се разгласява в обществените мрежи от 12 профила на известни персони, чиито постове се споделят милиони пъти от всички други разпространители на дезинформация. „ Всеки, който ги слуша, претърпява вреди от това. Това убива хората. Това е неприятна информация. “, добавя коментара на Байдън.

Миналия петък Байдън беше запитан какво е неговото послание към платформите като Фейсбук. В отговор пред медиите, той сподели: „ те убиват хора “, добавяйки, че единствената пандемия, която съществува сега, е „ измежду неимунизираните “.

Коментарът на президента на Съединени американски щати ускори напрежението сред Белия дом и Фейсбук, което накара колоса да отвърне на пререканията с президента. В обява в блога на обществената мрежа от събота Гай Роусънн, вицепремиер на Фейсбук по въпросите за обществената честност, очерта стъпките, които компанията е подхванала за битка с дезинформацията по отношение на имунизациите и за поощряване на обществеността да се имунизира.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР