Американският президент Джо Байдън ще бъде на обиколка в Близкия

...
Американският президент Джо Байдън ще бъде на обиколка в Близкия
Коментари Харесай

Байдън заминава на близкоизточна обиколка

Американският президент Джо Байдън ще бъде на обиколка в Близкия изток от 13 до 16 юли.

Обиколката му ще стартира от Израел, като по-късно възнамерява да се срещне с палестински водачи на Западния бряг, преди да се насочи към саудитския град Джеда за диалози с престолонаследника Мохамед бин Салман и други арабски водачи, събрани за районна среща на върха. За някои директния полет на президента от Тел Авив до Джеда е сигнал за напредъка в връзките сред Саудитска Арабия и Израел.

Разбира се критиците не пропуснаха да осъдят решението за среща сред Байдън и Мохамед бин Салман след бруталното ликвидиране в Истанбул на живеещия в заточение саудитски публицист Джамал Хашоги през 2018 година

Според наблюдаващите обаче в миг, когато Израел и някои арабски страни демонстрират подготвеност да работят дружно и обмислят съдействие с цел да изолират Иран, Байдън също се пробва да откри по-добър метод в политиката си за Близкия изток.

В момента той повече от всеки път има потребност от богатите на нефт арабски страни, в това число и Саудитска Арабия, с цел да успее да понижи цените на горивата и да се оправи в някаква степен с вътрешните проблеми на Съединени американски щати.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР