Американският президент Джо Байдън приветства уреждането на спора между две

...
Американският президент Джо Байдън приветства уреждането на спора между две
Коментари Харесай

Байдън приветства уреждането на спор между южнокорейски компании

Американският президент Джо Байдън приветства уреждането на разногласието сред две южнокорейски компании, произвеждащи акумулатори - Ел Джи енерджи солюшън (LG Energy Solution) и Ес Ка иновейшън (SK Innovation Co) поради технология за произвеждане на акумулатори за електрически коли. Байдън добави, че това ще помогне за основаването на работни места в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Постигнатото съглашение идва часове преди крайния период през днешния ден, с който разполагаше Байдън, с цел да реши, дали да предприеме необикновената мярка да промени решението на американската Комисия за интернационална търговия (ITC), с което можеше да бъде затворен нов цех за акумулатори на Ес Ка иновейшън в Джорджия на стойност 2,6 милиарда $.

"Това съглашение за споразумяване на връзките е победа за американските служащи и за американската автомобилна промишленост ", уточни в изказване Байдън и добави, че то ще помогне да се подсигурява, че Съединени американски щати имат мощна и диверсифицирана верига за доставки на акумулатори за електрически коли, основана на вътрешно произвеждане.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР