Американският президент Джо Байдън потвърди, че ще подпише новия закон,

...
Американският президент Джо Байдън потвърди, че ще подпише новия закон,
Коментари Харесай

TikTok е на ръба да бъде забранен в САЩ

Американският президент Джо Байдън удостовери, че ще подпише новия закон, който може да докара до възбрана на обществената мрежа TikTok в Съединени американски щати. Въпросният закон се чака да бъде гласуван тази седмица в Конгреса, оповестява CNBC.

Миналата седмица законът към този момент беше признат в специфичната комисия по китайските въпроси на долната камара на Конгреса. Законът е ориентиран към всевъзможни приложения и услуги, чийто притежатели може да имат връзки със противници на Съединени американски щати.

Ако той влезе в действие, притежателят на TikTok - китайският ИТ колос ByteDance ще бъде длъжен или да продаде TikTok (или да го направи самостоятелна компания), или ще бъде блокиран в Съединени американски щати. Законът беше признат с цялостно единогласие от 50 гласа, което е необичайност в американския парламент.

Той е разследване на чувания и продължаваща няколко години акция против обществената мрежа. Тя е упрекната от политиците, че има обвързаности с Китайската комунистическа партия и може да предава данни на американски консуматори към китайски управляващи.

TikTok отхвърля обвиняванията неведнъж. Миналата седмица компанията прикани и самите консуматори да ѝ оказват помощ, като се свържат с конгресмените си по места и ги призоват да не поддържат закона. Това обаче не даде резултат и той беше признат в комисията.

" Правителството се пробва да отнеме конституционното право на свободно изложение на 170 млн. американци. Действието ще навреди на милиони бизнеси, ще отнеме аудиторията на изпълнителите и ще унищожи прехраната на безчет основатели на наличие в страната ", разгласи изпълнителният шеф на TikTok Шу Зи.

Въпреки това, американският президент Джо Байдън удостовери, че в случай че законът бъде признат и от Конгреса, той ще го подпише. Това може да се случи още в границите на този месец.

Междувременно към този момент има и претенденти за пазаруването на обществената мрежа. The Wall Street Journal твърди, че някогашният изпълнителен шеф на Activision Blizzard Боби Котик към този момент е почнал да събира вложители, в това число е предложил и на шефа на OpenAI Сам Алтман, да обединят средства и да купят обществената мрежа.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР