Американският президент Джо Байдън подписа закон, с който се нарежда

...
Американският президент Джо Байдън подписа закон, с който се нарежда
Коментари Харесай

Американските служби разсекретяват доклад за COVID-19

Американският президент Джо Байдън подписа закон, с който се подрежда да бъдат разкрити и публикувани разследващите данни за евентуална връзка сред причиняващия COVID-19 ковид SARS-CoV-2 и свързван и в скорошни изявления с него институт по вирусология в Ухан.
Решението носи прочут риск за администрацията на Байдън в миг на все по-обтегнати връзки с сътрудника му Си Цзинпин. С него шефът на разузнаването на Съединените щати Аврил Хейнс се задължава да декласифицира информацията.

Байдън също приема задачата на Конгреса да бъде разкрита допустимо най-вече информация за произхода на вируса, оповестява Белият дом.

Гласуването на законопроекта в Камарата на представителите и Сената предходната седмица бе единомислещо. Китай жигосах текста като представящ погрешно обстоятелствата и изиска да спре " политическата операция " по тематиката.

Политизирането на тематиката стартира още веднъж с обява – в " Уолстрийт джърнъл " - за преценка на Министерството на енергетиката в Съединени американски щати, съгласно която пандемията евентуално е зародила вследствие на теч от китайска лаборатория. Посочва се обаче, че степента на убеденост в това изказване е " ниска ". Подобни хипотези се появиха още веднъж и във Федералното бюро за следствие.

 
ФБР от много време счита, че произходът на пандемията най-вероятно е евентуален лабораторен случай в Ухан. ФБР има хора, сътрудници, експерти, анализатори, вирусолози, микробиолози и така нататък, които се концентрират съответно върху заплахите от биологични закани, като нови вируси, като Коронавирус, и опасенията, че те може да попаднат в неверни ръце, враждебна национална страна, терористи, нарушители. Така че тук приказваме за евентуално приключване от следена от китайското държавно управление лаборатория, което докара до гибелта на милиони американци.
Кристофър Рей, шеф на ФБР

Новите сведения разпалиха дебата в Конгреса, който води следствие и изключително измежду съперниците на Байдън, републиканците, за които се чака тематиката да усили значимостта си, до момента в който наближават президентските избори през 2024 година В тази обстановка Байдън чува и от републиканците, и от своите демократи апели да втвърди курса към Пекин. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР