Американският президент Джо Байдън осъди нападението срещу съпруга на председателя

...
Американският президент Джо Байдън осъди нападението срещу съпруга на председателя
Коментари Харесай

Байдън след нападението срещу съпруга на Нанси Пелоси: Политическото насилие няма място в САЩ

Американският президент Джо Байдън осъди нападението против брачна половинка на ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси по време на предизборна изява във Филаделфия, като съобщи, че „ политическото принуждение няма място “ в Съединени американски щати, съобщи Франс прес.

В петък 82-годишният Пол Пелоси беше атакуван с чук след влизане с щурм в дома на фамилията в Сан Франциско. Той се възвръща след интервенция, която е била нужна поради фрактура на черепа.

„ Достатъчно! Всеки умишлен човек би трябвало ясно и недвусмислено да се изправи против насилието в нашата политика, без значение от своите пристрастия “, сподели Байдън.

Президентът се базира и на информация в медиите, съгласно които нападателят е крещял „ Къде е Нанси! “ – скандиране, употребявано от доста от хората, щурмували постройката на Конгреса на Съединени американски щати на 6 януари 2021 година

„ Не си изобретявам това “, сподели Байдън. „ Това се оповестява в медиите “, добави той.

„ Пол Пелоси беше атакуван в дома си от човек, който действаше със мощ и заплашваше живота му, до момента в който настояваше да види ръководителят на Камарата на представителите “, сподели по-рано Дрю Хамил, представител на семейство Пелоси. Нанси Пелоси не е била в дома си по време на офанзивата.

Нападението се случва броени дни преди междинните избори в Съединени американски щати, като членовете и на двете партии сигнализираха повишена заплаха от екстремизъм и политическо принуждение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР