Американският президент Джо Байдън обсъди с канадския премиер Джъстин по

...
Американският президент Джо Байдън обсъди с канадския премиер Джъстин по
Коментари Харесай

Трюдо: Със САЩ отново можем да работим по въпросите за изменение на климата

Американският президент Джо Байдън разиска с канадския министър председател Джъстин по време на отдалечен диалог въпроси на изменението на климата , битката против пандемията и отбраната на споделените им полезности в международен мащаб, оповестиха от пресцентъра на Белия дом, осведоми ТАСС. " Очаквам с неспокойствие да се срещна персонално в бъдеще. Канада е най-близкият другар на Съединените щати ", сподели Байдън.
" Ще обсъдим COVID-19, климатичните промени, бежанските и миграционни проблеми, битката за нашите полезности на международната сцена и подсилване на нашите демокрации ". Канадският министър председател отговори, че е доста окуражен от опцията да работи още веднъж със Съединени американски щати по въпросите на изменението на климата . " През последните години управлението на Съединени американски щати беше дистанцирано по тази тематика ”, сподели Трюдо.
 Гутериш предложи 4 целта в битката с климатичните промени Гутериш предложи 4 целта в битката с климатичните промени
Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш предложи четири целта в региона на битката с изменението на климата. В речта си пред...
Лидерите на двете страни организираха 30-минутен телефонен диалог. Както сподели тогава канадското държавно управление, полемиката беше „ топла и другарска “ и страните „ откриха общ език “ за битка с пандемията и нейните стопански последствия, киберсигурността, интернационалните връзки и битката с изменението на климата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР