Американският президент Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за нов посланик

...
Американският президент Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за нов посланик
Коментари Харесай

Байдън сменя Херо Мустафа, праща нов посланик в България

Американският президент Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за нов дипломат на Съединени американски щати в България на мястото на Херо Мустафа, която е в България от 2019 година, заяви Белият дом.

Сега номинацията на Байдън би трябвало бъде утвърдена от Сената.

Кенет Мъртън е член на висшата дипломатическа работа, клас " Кариерен министър ". Доскоро е бил краткотрайно ръководещ посолството на Съединени американски щати в Хаити. Преди това е бил основен заместител асистент секретар в Бюрото за световно ръководство на гениите, а преди този момент заместител асистент секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо.

Мъртън е бил и дипломат в Хърватия, дипломат в Хаити и заместител изпълнителен секретар на Държавния департамент. Наред с други свои назначения Мъртън е бил стопански консултант в посолството на Съединени американски щати в Париж, Франция, изпълнителен помощник в Бюрото по стопански и бизнес въпроси на Държавния департамент и старши наблюдаващ в Оперативния център на Държавния департамент.

Мъртън получава бакалавърската си степен в Университета Маями в Оксфорд, Охайо, и магистърската си степен в Американския университет във Вашингтон, окръг Колумбия. Носител е на голям брой награди, в това число Grande Croix of Honor от държавното управление на Хаити за поддръжка при земетресение, премията Ryan Crocker за изключителни лидерски качества в експедиционната дипломация, и филантропичната премия CORE Shandling. Владее хаитянски креолски, френски, немски и испански език.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР