Американският пратеник по въпросите на климата Джон Кери се срещна

...
Американският пратеник по въпросите на климата Джон Кери се срещна
Коментари Харесай

Джон Кери се срещна с висшия дипломат на Китай Ван Йи в Пекин

Американският делегат по въпросите на климата Джон Кери се срещна в Пекин с китайския първи посланик Ван Йи, като двете страни възобновиха спряната дипломация за понижаване на излъчванията, които затоплят планетата, съобщи Агенция Франс Прес.


Кери беше посрещнат от Ван в Голямата зала на народа в Пекин на третия ден от визитата си в Китай, което завършва в сряда.

Преговорите за климата сред двата най-големи емитента на парникови газове бяха прекъснати предходната година, откакто Нанси Пелоси, тогава ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати, разгневи Пекин с визитата си в самоуправляващия се Тайван, който Китай счита за част от своята територия.

Кери, някогашен държавен секретар, се радваше на относително сърдечни и поредни връзки с Китай, макар че Вашингтон и Пекин се скараха по Тайван и други въпроси.

Вчера той се срещна с китайския си сътрудник Сие Джънхуа в Пекин, като двамата разговаряха в продължение на към четири часа, заяви държавната телевизия CCTV.

Двете страни " би трябвало да подхващат незабавни дейности на редица фронтове, изключително във връзка с провокациите, свързани със замърсяването с въглища и метан ", написа Кери в Туитър след диалозите.

" Климатичната рецесия изисква двете най-големи стопански системи в света да работят дружно, с цел да лимитират стоплянето на Земята ", добави той.

Пекин съобщи след диалозите, че " изменението на климата е общо предизвикателство, пред което е изправено цялото човечество ".

Китай ще " обмени отзиви със Съединените щати по въпроси, свързани с изменението на климата, и ще работи дружно, с цел да се оправи с провокациите и да усъвършенства благосъстоянието на настоящето и бъдещите генерации ", съобщи представителят на външното министерство Мао Нинг. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР