Американският посланик в Тери Бранстад се оттегля, съобщи държавният секретар

...
Американският посланик в Тери Бранстад се оттегля, съобщи държавният секретар
Коментари Харесай

Американският посланик в Китай се оттегля

Американският дипломат в Тери Бранстад се отдръпва, заяви държавният секретар в понеделник.
Благодарейки на Бранстад за службата му, Помпео съобщи в туит, че е посланикът е " съдействал за балансиране на връзките сред Съединени американски щати и Китай, тъй че да са насочени към резултатите, реципрочни и обективни ".
 Китай упрекна Съединени американски щати в дестабилизация на ситуацията в Южнокитайско море Китай упрекна Съединени американски щати в дестабилизация на ситуацията в Южнокитайско море
Съединени американски щати умишлено дестабилизират обстановката в Южнокитайско море и препятстват напъните на районните страни за урегулиране на съществув...
Причините за напускането на посланика не са известни към този момент, а китайското министерство на външните работизаяви, че не е получило уведомление за оставката му.
73-годишният някогашен губернатор на Айова беше на поста от май 2017 година, представлявайки Вашингтон в Пекин по време на напрегнати връзки с Китай, белязани от напрежение в търговията, районни териториални искания, пандемия от ковид и безредици в Хонконг.
През юни той беше привикат от Пекин, откакто президентът Доналд Тръмп подписа закон, който проправи пътя за наказания поради Хонконг, деяние, което външното министерство на Пекин назова " груба интервенция във вътрешните работи на Китай ".
Миналата година той прикани Пекин да стартира „ същностен разговор “ с по време на рядко посещаване в.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР