Американският посланик в Германия предупреди, че могат да бъдат наложени

...
Американският посланик в Германия предупреди, че могат да бъдат наложени
Коментари Харесай

САЩ заплаши компании, работещи по Северен поток 2, със санкции

Американският дипломат в Германия предизвести, че могат да бъдат наложени наказания против компании, свързани със градежа на съветския газопровод „ Северен поток 2 “, заяви дипломатическата работа в Берлин, цитираната от Агенция Франс Прес.

Посланик Ричард Гренел е изпратил публично писмо до няколко компании, с което им е напомнил, че „ всяка компания, която прави активност на съветския енергиен бранш е застрашена да попадне под ударите на закона CAATSA “.

CAATSA е законът " За противопоставяне на съперниците на Америка чрез наказания ", който беше подписан през 2017 година от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и по силата, на който могат да бъдат налагани едностранно наказания против Иран, Русия и Северна Корея.

Писмото на Гренел, който е един от най-близките съратници на Тръмп, не би трябвало да бъде обсъждано като опасност, а като ясно обръщение за американската политика, съобщи представител на дипломатическата задача в Берлин. „ Това, което може да се счита за изнудване в тази обстановка е монополът на Кремъл върху бъдещите доставки на газ “, добавя представителят.

Изграждането на „ Северен поток 2 “ към този момент стартира, като задачата на газопровода е да удвои потенциала на към този момент съществуващата тръба през Балтийско море.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР