Американският посланик в Гърция Джордж Цунис съобщи, че гръцкият премиер

...
Американският посланик в Гърция Джордж Цунис съобщи, че гръцкият премиер
Коментари Харесай

Aмериканският посланик в Атина: Мицотакис ще се срещне с Байдън на 4 април

Американският дипломат в Гърция Джордж Цунис заяви, че гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис ще се срещне с американския президент Джо Байдън в Овалния кабинет на Белия дом на 4 април, съобщи АНА-МПА и Българска телеграфна агенция.

 

Президентът на Съединените щати обича доста Гърция и гърците, ние постоянно ще бъдем до вас, съобщи дипломатът, който взе участие във " Форум за Източна Македония и Тракия " в северния град Александруполис.

 

Той акцентира, че американско-гръцките връзки не престават да бъдат на най-високото ниво в историята и че двустранното съдействие в Александруполис е основен аспект на тези връзки.

 

Цунис означи, че Петият американско-гръцки стратегически разговор, който се състоя във Вашингтон през февруари, разви в допълнение тези връзки и изрази взаимното предпочитание на двете страни да продължат да работят за общите си цели за мир и разцвет в Източното Средиземноморие, Западните Балкани и Черноморския район въз основата на споделените демократични полезности.

 

Американският дипломат също по този начин изпрати обръщение, че Гърция е основен съдружник в НАТО, като я дефинира като " незаместим сътрудник и съдружник ", играещ основна роля за защитата на югоизточния фланг на алианса. Той обърна особено внимание на Северна Гърция, като посочи значимостта на пристанище Александруполис.

 

Що се отнася до упоменатото от американския посланик посещаване на премиера Мицотакис в Съединени американски щати, държавни източници, представени от АНА-МПА, обявиха: " В момента водим полемики и към момента нямаме удостоверение за каквато и да е дата ".

 

Според информация на в. " Катимерини " гръцкият министър председател се чака да участва на събитие в Белия дом за отбелязване на годишнината от Гръцката гражданска война през 1821 година

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР