Американският посланик допълни, че вижда голяма възможност за положителна промяна

...
Американският посланик допълни, че вижда голяма възможност за положителна промяна
Коментари Харесай

Херо Мустафа ни похвали, вижда възможност за положителна промяна на България

Американският дипломат добави, че вижда огромна опция за позитивна смяна в България, заяви още Нова телевизия.

Американски компании са вложили над 2.5 милиарда $, които са разкрили над 30 000 високоплатени работни места. Това съобщи посланикът на Съединените американски щати (САЩ) у нас Херо Мустафа по време на годишната среща бизнес среща на Американската комерсиална камара (АТК). Така Съединени американски щати се подрежда измежду топ 6 вложители в страната.

По думите ѝ, въпреки 2020 година да е била извънредно сложна от икономическа позиция за страната ни, то през 2021 година се чака индикаторите на страната да се покачат с 4 на 100, с помощта на нарастването на работните заплати, предстоящата финансова инжекция в размер на милиарди евро от Европа, капиталовите пост- Коронавирус фондове и експорта.

Оказва се, че въпреки множеството хора да считат, че България изнася главно агрокултури към Съединени американски щати, то в действителност експортът ни включва електроника и компютри. Според дипломат Мустафа това се дължи на извънредно добре развития IT бранш у нас. " Ако разгледаме последните търговски данни за интервала януари - септември 2021 година, ще видим съвсем 25% растеж по отношение на същия интервал на предходната година ", акцентира тя, като добави, че България последователно стартира да се възвръща след Коронавирус рецесията. Посланик Мустафа уточни и задачите, които екипът и в съдействие с институциите - задгранични и български, си е сложил за идната година. Сред тях са привличането на вложения, въвеждането на нововъведения и консолидираното на страната ни на интернационалните пазари.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР