Американският политически анализатор Лорънс Къдлоу, който се съгласи да оглави

...
Американският политически анализатор Лорънс Къдлоу, който се съгласи да оглави
Коментари Харесай

Новият икономически съветник на Тръмп иска коалиция срещу Китай

Американският политически анализатор Лорънс Къдлоу, който се съгласи да оглави Националния стопански съвет към Белия дом, смята за оправдано основаването на комерсиална коалиция за противопоставяне против Китай.

" Китай от дълго време не играе по разпоредбите ", съобщи новият основен консултант на Тръмп по икономическите въпроси. Той разясни, че засяга спазването на законите за интелектуалната благосъстоятелност и основаването на търговски бариери.

" Смятам, че Китай заслужава нечовечен отговор и то освен от Съединени американски щати. Мисля си, че Съединени американски щати биха могли или да застанат отпред на коалиция, състоящата се от огромните търговски сътрудници и съдружници, настроени против Китай, или да убедят Китай, че нарушава разпоредбите... Това ще може да се назова комерсиална коалиция на съгласните ", разгласи 70-годишният Къдлоу в изявление за телевизия CNBC, където преди беше водещ на лично предаване.

По-рано в сряда, 14 март, говорителката на Белия дом Сара Сандърс удостовери назначението на Къдлоу за шеф на Националния стопански съвет. Той ще заеме поста от Гари Кон, който предходната седмица подаде оставката си в символ на митинг против плануваното от Вашингтон въвеждане на цени върху вноса на стомана и алуминий.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР