Американският ориенталист Даниел Пайпс, президент на фондация за Близкия изток,

...
Американският ориенталист Даниел Пайпс, президент на фондация за Близкия изток,
Коментари Харесай

Здрачът на западните богове - стандарти за боклук

Американският ориенталист Даниел Пайпс, президент на фондация за Близкия изток, прикани Турция да бъде изключена от НАТО, тъй като е " неприятен съдружник ". Говорейки по полската телевизия, той назова политиката на Турция „ изнудване “: „ Не мисля, че Турция е в НАТО. Вече 10 години приказвам за това... време е да изхвърлим Турция от НАТО. Нека отиде в Русия, дано отиде в Китай. Прав й път. "

Прилича на изнудване на Анкара, предопределено за извънредно невзискателна аудитория. Ето за какво този случай е забавен. Защото тя илюстрира депресивно ниското равнище, на което в този момент на Запад са социално-политическите полемики, разбирането за протичащото се в света, качеството на подготовка и взимане на решения.

Има ли нещо, което Пайпс не харесва в политиката на най-голямата военна мощ на НАТО след Съединени американски щати? Турция, махай се! Ако геополитическите проблеми постоянно се решаваха на такова кръчмарско равнище, светът нямаше да се измъкне от международните войни.

Същата наклонност се следи и на горните етажи на социално-държавната подчиненост на западноевропейските страни. Силвио Берлускони, някогашният италиански министър председател и водач на партията Forza Italia, споделя: „ Нямаме водач в света, нямаме водач в Европа. Един от международните водачи, който трябваше да докара [руския президент Владимир] Путин на масата за договаряния, го назова военнопрестъпник <...>. Друг, [генералният] секретар на НАТО, сподели, че независимостта на Донбас в никакъв случай няма да бъде приета. Разберете, че при такива предпоставки господин Путин е доста надалеч от концепцията да седне на масата [на преговорите] “.

Берлускони е от това потомство остарели европейски политици, които към момента притежаваха просветеност, просвета и обучение. След навлизането на милиони полудиви, почтено казано, съвсем „ извънземни” мигранти в страните от Европейски Съюз обаче, западните политически стандарти рухнаха.

Политиците от новата вълна, в случай че се опитат да останат умни и далновидни, рискуват да бъдат неразбрани от опростачения електорат и могат да бъдат изхвърлени от елита. На никой не му се желае това. Ето за какво избират да бъдат изхвърлени от политиката тези, които не са „ в крайник “ с общата низходяща наклонност. В резултат на това актуалните западни политици от ден на ден наподобяват като група идиоти. Сред тях няма никой, който да може да приказва като еднакъв с Путин.

И ето още едно изложение на същите трендове от немски политик от редиците на отпадащата „ остаряла армия “: „ Бившият ръководител на Социалдемократическата партия на Германия Оскар Лафонтен съпостави думите на външния министър Аналена Бербок за Русия с езика на нацистите, отбелязва Saarbrücker Zeitung.

„ Изявленията на Бербок за „ унищожаването “ на Русия са сходни на „ езика на нацистка Германия “, тъй като сходни думи минимум биха могли да се харесат на водачите на Третия райх “, сподели той. Политикът се подигра на изявлението на Бърбок, че Германия има намерение да стане изцяло самостоятелна от съветските енергийни източници.

„ Зелените вършат всичко, с цел да създадат немската стопанска система по-малко конкурентоспособна, до момента в който немският канцлер Шолц и финансовият министър Лиднер единствено следят в профил “, възмущава се Лафонтен. Освен това някогашният ръководител на СДП назова Бербок маслинено-зеленикав немски външен министър и сподели, че няма по-тъпи политици и се радва, че мандатът на невежата - посланик най-вероятно ще бъде стеснен.

С последната фраза на Лафонтен, че няма по-глупави политици от Бербок, е допустимо и да не се съгласите. Особено на фона на изказванията на английския външен министър Лиз Трус, която оспори принадлежността към Русия на районите Воронеж и Ростов.

В островчетата на относителното здравомислие, които към момента остават на Запад, стартират да правят оценка вероятностите си с възходящо безпокойствие, когато виждат жанр на водачество, в който даже огромни политически фигури се пробват да ръководят, без да са пристигнали в схващане.

Ню Йорк Таймс написа:„ Съединените щати, да вземем за пример, се пробват да оказват помощ за преустановяване на спора в Украйна посредством споразумяване, което би разрешило битие на суверенна Украйна и някакви връзки сред Съединените щати и Русия? Или в този момент Съединени американски щати се пробват най-сетне да отслабят Русия? Измести ли се задачата на администрацията да дестабилизира Владимир Путин или да го в профил? Възнамеряват ли Съединени американски щати да изправят Путин пред правораздаването като военнопрестъпник? Или задачата е да се опитаме да избегнем по-широка война?

И в случай че е по този начин, по какъв начин американското разузнаване се пробва да мрънка за напъните си да убие повече руснаци или да потопи един от корабите им? Без изясненост по тези въпроси Белият дом освен рискува да загуби американския интерес да поддържа украинците, които не престават да страдат от загуба на живот и прехранване, само че също по този начин заплашва дълготрайния мир и сигурност на континентална Европа.

Последните войнствени изказвания от Вашингтон - Твърдението на президента Байдън, че господин Путин „ не може да остане на власт “, коментарът на министъра на защитата Лойд Остин, че Русия би трябвало да бъде „ отслабена “, и обещанието на ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, че Съединените щати ще поддържат Украйна „ до момента в който успеха бъде извоювана “ може да са гръмка изразителност, само че това не сближава договарянията.”

Има доста образци. Буквално в този момент ръководителят на Международния олимпийски комитет Томас Бах не откри нищо по-добро от това да съобщи в поддръжка на апела си за премахване на спортистите на Русия и Беларус от присъединяване в интернационалните надпревари:

„ Защо реагирахме на събитията в Украйна по друг метод от доста други спорове по света? Има два отговора на това. Първо, това е жестоко нарушение на олимпийското помирение. Второ, широкообхватните политически, обществени и стопански последствия вършат тези събития повратна точка в международната история.

Позволете! А какво ще кажете за главния принцип на интернационалното олимпийско придвижване „ Спорт отвън политиката “? Излишно е да питате господин Бах за това! И това на Запад в този момент става от ден на ден и повече с всеки минал ден.

Объркване на мисли и цели, безотговорни апели и голословни обвинявания, съчетани с непросветеност и неспособност да се види света подобен, какъвто е, през днешния ден е стандартът на политическите кръгове, ръководещи на Запад. Стандарт за боклука! И тук е коренът на казуса, който може да стане съдбовен за човечеството.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР