Американският министър на правосъдието Уилям Бар оповести "основните заключения" на

...
Американският министър на правосъдието Уилям Бар оповести "основните заключения" на
Коментари Харесай

Кампанията на Тръмп за президент на САЩ не е имала връзки с Русия

Американският министър на правораздаването Уилям Бар оповести "основните изводи " на следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър за съветска интервенция в изборите през 2016 година в Съединените щати за президент.

Според обобщението следствието не е разкрило доказателство за скрит план сред щаба на президента Доналд Тръмп и Русия. От документа с размер 4 страници излиза наяве още, че следствието "не е заключило дали президентът е направил закононарушение ".

Малко преди да отлети за Флорида американският държавен глава наруши мълчанието си като разгласи изрично, че съгласно него документът го е "оправдал изцяло " и добави, че било “срамота”, че страната е трябвала да занимава с това следствие. В предишното Тръмп нееднократно заклеймяваше следствието като “лов на вещици”.

По-рано беше посочено, че Мълър не е предложил покачване на нови обвинявания. Дейността на специфичния прокурор докара до покачване на обвинявания против 34 души, множеството от които руснаци. Сред тях няма американци с повдигнати обвинявания за скрит план с Русия. Петима доближени до президента Доналд Тръмп към този момент пледираха “виновен.”

Оповестяването на отчета е с капацитет да насочи нови шокови талази в политическата система във Вашингтон и да напомни на обществото за водещата се борба сред Белия Дом и Конгреса по въпроса за съветско вмешателство в американските избори, осведоми БНР.

Веднага след разгласяването на отчета, говорителката на Белия дом съобщи, че констатациите на Министерството на правораздаването изцяло оневиняват президента на Съединени американски щати, а юристът на Тръмп - Рудолф Джулиани, сподели, че прочетеното в резюмето на Бар е „ по-добро от предстоящото “.

От своя страна демократите упорстват за обществено обявяване на целия отчет, а вестник "Вашингтон Поуст " показва, че републиканците са подготвени да се изправят против всевъзможни опити за потребление на разкритията на Мълър като трамплин за импийчмънт.

По-рано - в неделя заран по телевизия Ей Би Си, шефът на комисията по разузнаване към Камарата на представителите - демократа Адам Шиф съобщи, че налице е „ доста доказателство за съглашателство “ сред щаба на Тръмп и Русия. В същото време, пред Си Ен Ен ръководителят на правната комисия към Камарата на представителите - демократът Джерълд Надлър разяснява, че е прекомерно рано да се приказва за разкриване на процедура по импийчмънт на президента.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР