Американският министър на правосъдието Джеф Сешънс уволни Андрю МакКейб. МакКейб

...
Американският министър на правосъдието Джеф Сешънс уволни Андрю МакКейб. МакКейб
Коментари Харесай

Уволниха високопоставен служител на ФБР

Американският министър на правораздаването Джеф Сешънс уволни Андрю МакКейб. МакКейб е някогашен зам.-директор на ФБР. През януари се отдръпна от дейна активност и беше в дълъг отпуск. Многократно подложен на критика от президента Доналд Тръмп и упрекнат в политическа пристрастност.

 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
В известието на правосъдното министерство се показва, че МакКейб многкратно и неоторизирано е споделял информация с медиите, изнасял е неточни обстоятелства, в това число и под клетва. Високопоставеният чиновник е бил разследван от вътрешната етична комисия на ФБР.

Андрю МакКейб беше подложен на критика и за евентуалният му спор на ползи поради връзки с Демократическата партия, бил е част от следствието на случая със корист на персоналния мейл на Хилари Клинтън за служебни цели, както и на това за хипотетичната интервенция на Русия в президентските избори в Съединени американски щати през 2016. МакКейб е уволнен единствено два дни преди 50-я си рожден ден, което му даваше право да се пенсионира като чиновник на ФБР.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР