Американският министър на правосъдието Джеф Сешънс беше разпитан миналата сидмица

...
Американският министър на правосъдието Джеф Сешънс беше разпитан миналата сидмица
Коментари Харесай

Първи разпит на министър на Тръмп за руската връзка

Американският министър на правораздаването Джеф Сешънс беше разпитан предходната сидмица от екипа на специфичния прокурор Робърт Мълър по следствието на съветската интервенция в президентската акция през 2016 година, оповестиха осведомителните организации.

Сешънс е първия министър от екипа на Тръмп, давал показания по следствието на съветските връзки на екипа на милиардера.

Доналд Тръмп разяснява, че не е обезпокоен какво ще каже министърът му. В същото време Вашингтон пост означи, че специфичният прокурор Мълър желае да разпита в околните седмици и самият президент.

Говорителят на прокурорски екип отхвърли да заяви детайлности да диалога със Сешънс, който е обвинен, че се е срещал няколко пъти с съветския дипломат във Вашингтон преди изборите, без да има това право.

По време на общественото чуване през юни 2017 пред Сената, преди утвърждението на кандидатурата му за основен прокурор, Сешънс съобщи, че изказванието за секрети сделки сред него и Кремъл е „ гнусна неистина “. Но съумя да ядоса сенаторите от комисията по разузнаване по-късно, когато се скриваше зад служебните си пълномощия, с цел да откаже информация за поверителните си диалози с Тръмп.

Близък и правилен на Тръмп, Джеф Сешънс е съперник на следствието на „ съветската връзка “. Към него има съмнения, че работи подмолно и в това число стои зад рекомендацията за уволняване на шефа на ФБР Джеймс Коми през май 2017.

След първия опит да скрие, по-късно Сешънс въпреки всичко призна, че се е срещал с съветския дипломат Сергей Кисляк два пъти, а може би и трети път.

Доналд Тръмп не стопира да осъжда следствието на съветските връзки на екипа му като „ лов на вещици “ и упреква ФБР в пристрастност. Скоро обаче и на него може да му се наложи да отговоря персонално на специфичните прокурори и измежду въпросите ще са уволненията на Джеймс Коми и ген. Майкъл Флин (първият му консултант, който не се задържа на поста и 1 месец и бе освободен за нерегламентирани срещи с хора на Кремъл).

Наскоро Флин пледира отговорен, че е излъгал за диалозите си с съветския дипломат във Вашингтон Сергей Кисляк.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР