Американският министър на отбраната Лойд Остин ще се опита да

...
Американският министър на отбраната Лойд Остин ще се опита да
Коментари Харесай

„Файненшъл таймс”: Лойд Остин ще убеждава България и Словакия да изпратят на Украйна ракети С-300

Американският министър на защитата Лойд Остин ще се опита да убеди България и Словакия да изпратят на Украйна зенитни ракети С-300, които президентът Володимир Зеленски изиска, написа английският вестник „ Файненшъл таймс ”. Според изданието Остин ще се срещне тази седмица със своите словашки и български сътрудници на изключителна среща на НАТО в Брюксел. И двете страни имат в арсеналите си противовъздушните системи С-300 оъ руско време, с които са подготвени да работят и украинските  военни.

„ Файненшъл таймс ” написа за това в обширна информация за утвърденото от президента на Съединени американски щати Джо Байдън изпращане на нови американски оръжейни системи на Украйна, в това число усъвършенствани въоръжени дронове.

Белият дом разгласи, че военната помощ, утвърдена от Байдън, е на стойност 800 милиона $, в допълнение към 200 милиона, позволени преди няколко дни.

В допълнение към 100-те дрона, пакетът включва 800 противовъздушни системи Stinger, 9000 противотанкови оръжия и дребни оръжия като гранатомети, картечници и револвери, дружно с муниции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР