Американският милиардер и филантроп Джордж Сорос предава контрола над своята

...
Американският милиардер и филантроп Джордж Сорос предава контрола над своята
Коментари Харесай

Джордж Сорос предава империята си на своя син Александър

Американският милиардер и човеколюбец Джордж Сорос предава контрола над своята империя от фондации, оценена на 25 милиарда $, на сина си Александър Сорос, заяви в. " Уолстрийт джърнъл ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Мразен от ултраконсерваторите, честа цел на антисемитите ,

Джордж Сорос стартира през 80-те години на предишния век да основава системата от фондации " Отворено общество ", която влага по целия свят в разнообразни дела – от стопански и правосъдни промени до правата на малцинствата и бежанците, както и в свободното слово, отбелязва Франс прес.

Деветдесет и две годишният Сорос в този момент е решил да съобщи щафетата на 37-годишния си наследник.

В изявление за " Уолстрийт джърнъл ", оповестено през днешния ден, Александър Сорос споделя, че е " по-политизиран " от татко си и че го тревожи концепцията, че някогашният президент републиканец Доналд Тръмп може да бъде избран отново в Белия дом през 2024 година. " Бих желал парите да не играят толкоз огромна роля в политиката, само че откакто другата страна го прави, ние също ще продължим да го вършим ", съобщи той за икономическия вестник.

Под неговото управление " Отворено общество " се чака да продължи по същия път

– поддръжка за демокрациите и за американски политици от левицата, само че също по този начин да се прибавят други дела като правото на аборт и равенството сред половете.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР