Американският медиен холдинг CBS Corp направи оферта за закупуването на

...
Американският медиен холдинг CBS Corp направи оферта за закупуването на
Коментари Харесай

CBS иска да купи собственика на MTV и Paramount под пазарната цена

Американският медиен холдинг CBS Corp направи оферта за закупуването на Viacom Inc., която включва кабелни и сателитни телевизионни мрежи, а по този начин също със основаването и разпространяването на филми, оповестиха медии в Съединени американски щати.

Тази договорка може да докара до обединяването на компании, които се разделиха преди повече от десетилетие, отбелязва CNN.

CBS е подготвен да заплати за придобиването напълно със свои акции, освен това, съгласно осведомени източници, компанията прави оценка Viacom под настоящата пазарна стойност от Щатски долар 12,5 милиарда. Освен това се допуска, че е основният изпълнителен шеф и ръководител на Съвета на шефовете на CBS Лесли Мунвс ще оглави обединената компания.

Специална комисия от членове на съвета на шефовете на CBS, натоварена да води договарянията, преди няколко дни е направила такова предложение на съвета на шефовете на Viacom, оповестява Dow Jones.

Предложението на CBS може да стане начало на договарянията, в случай че Viacom се откажа от него и се реализира възстановяване на изискванията по съглашението за придобиване, отбелязва изданието. На този стадий представители на Viacom отхвърлят мнения по тематиката.

Най-известните тв канали, принадлежащи на Viacom, са MTV и Nickelodeon, а по този начин също компанията владее и филмовото студио Paramount.

Миллиардер и члены его семьи через холдинговую компанию National Amusements Inc. контролируют съвсем 80% голосующих акций обеих медиа-компаний. Ранее он уже предпринимал попытки объединить свои компании, последняя из которых потерпела неудачу в 2016 году.

Милиардерът Самнер Редстоун и членовете на фамилията му посредством холдинга National Amusements Inc. управляват съвсем 80% от акциите с право на глас и на двете медийни компании. По-рано той към този момент е предприемал опити да сплоти фирмите си, последният от които не съумя през 2016 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР