Американският космически кораб, изстрелян миналата седмица, за да се опита

...
Американският космически кораб, изстрелян миналата седмица, за да се опита
Коментари Харесай

Peregrine: Американски космически апарат в пламъци над Тихия океан

Американският галактически транспортен съд, изстрелян предходната седмица, с цел да се опита да кацне на Луната, завърши задачата си в пламъци над Тихия океан, съобщи Би Би Си.


Peregrine One претърпя щета в задвижването, която осуети всякаква вероятност за кацане на Луната, и вместо това му беше заповядано да се самоунищожи.

Частният оператор - основаната в Питсбърг компания Astrobotic, насочи кораба към земната атмосфера, с цел да изгори.

Станцията за следене в Канбера, Австралия, удостовери загубата на сигнал с Peregrine в 20:59 ч. по Гринуич.

Очакваше се малко или никакви остатъци да оцелеят непокътнати на повърхността на океана. А даже и да са останали, те би трябвало да са попаднали надалеч от всякаква популация.

Целта на Astrobotic беше да достави пет инструмента на Nasa на повърхността на Луната, с цел да изследва локалната среда преди завръщането на астронавтите по-късно това десетилетие.

Ако апаратът Peregrine беше съумял да се приземи сполучливо, той щеше да стане първата американска задача от половин век насам и първото частно откритие, постигнало това.

Досега единствено държавни организации от Съединени американски щати, Съветския съюз, Китай и Индия са съумели да осъществят следено кацане на Луната.

Но задачата на Astrobotic се оказа в неволя съвсем незабавно откакто се откъсна от ракетата-носител в понеделник, 8 януари. Все отново тя може да се утеши с това, което е съумяла да реализира при сложни условия, като е траяла да експлоатира Peregrine в космоса повече от 10 дни./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР