Американският концерн Johnson & Johnson (J&J) подаде заявление до Американската

...
Американският концерн Johnson & Johnson (J&J) подаде заявление до Американската
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем за ваксината на Johnson & Johnson

Американският тръст Johnson & Johnson (J&J) подаде заявление до Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) за незабавно утвърждение на имунизацията против ковид. Същата молба е подадена и до Европейската организация по медикаментите (EMA). Положително решение на EMA, съгласно представител на концерна, се чака до началото на март.

Повече светлина върху имунизацията на Johnson & Johnson хвърля „ Дойче Веле ".

Какво демонстрираха резултатите от третата фаза на тестване

Резултатите от третата фаза на клиничните изпитвания на имунизацията, създадена от Johnson & Johnson, демонстрират, че лекарството понижава риска от умерено до тежко заразяване с covid с 66% след четири седмици имунизация. Фактът, че тази цифра е по-ниска от тази на други утвърдени ваксини, може да се дължи на разновидности на вируса, които към момента не са били известни по време на теста предишното лято. В допълнение, третата фаза от клинични изпитвания с присъединяване на 44 000 души в Съединени американски щати, Бразилия и Южна Африка демонстрира, че имунизацията на J&J е еднообразно ефикасна и при възрастни, и при младежи. Освен това една трета от субектите са били на възраст над 60 години. Няма известия за смъртни случаи или хоспитализации след имунизацията, което е насърчителен сигнал.

Ползи от имунизацията на Johnson & Johnson

Тази ваксина има редица преимущества.
Първо, ваксина с това лекарство би трябвало да се ползва единствено един път, а не два пъти, както е при множеството други ваксини. Следователно, повече хора могат да получат по-бърз достъп до лекарството. Сега благодарение на проби разработчиците се пробват да схванат дали втора доза, приложена за малко време, покачва успеваемостта на имунизацията.
Второто преимущество е, че имунизацията на Johnson & Johnson може да се съхранява и транспортира при температурата на елементарен ледник. За разлика от имунизациите на BioNTech/Pfizer и Moderna, тази ваксина е векторна, основана на вируса на елементарна простуда. Това лекарство има прилики с имунизацията на AstraZeneca. И двете се концентрират върху шиповия протеин на повърхността на вируса, предизвиквайки имунен отговор. Проучванията обаче демонстрират, че за разлика от тази на Johnson & Johnson, имунизацията на AstraZeneca е по-малко ефикасна при възрастните хора.

Кой и по кое време ще получи имунизацията на Johnson & Johnson

След като американското ведомство даде зелена светлина на имунизацията, компанията може да стартира доставката на лекарството. През 2021 година тя възнамерява да достави един милиард дози от имунизацията. Производството ще се реализира в Съединени американски щати, Европа, Индия и Южна Африка.
Съединени американски щати ще получат 100 милиона дози от имунизацията, които компанията би трябвало да достави през първата половина на годината. Освен това те са резервирали спомагателни 200 милиона дози. Европейски Съюз е поръчал 400 милиона дози ваксина на Johnson & Johnson.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР