Американският диетолог Ейми Гудсън посочи сладката сода като най-опасна напитка

...
Американският диетолог Ейми Гудсън посочи сладката сода като най-опасна напитка
Коментари Харесай

Диетолог посочи коя e най-опасната напитка за здравето

Американският диетолог Ейми Гудсън уточни сладката сода като най-опасна напитка за здравето, тъй като образува висцерална коремна лой, заяви Eat This, Not Thart!.

" Висцералната лой е мазнината, която покрива вътрешните ви органи. Големите количества от този вид мазнини усилват риска от развиване на инсулинова устойчивост и вследствие на диабет вид 2, както и на сърдечно-съдови болести и възпаления ", изясни Гудсън.

Намаляването на висцералните мазнини в тялото включва осъществяване на аеробни извършения, понижаване на храните с добавени захари и трансмазнини и замяната им с храни, съдържащи разтворими фибри (овесена каша, белени плодове, ядки и семена). Рецептата включва и понижаване на хроничния стрес, в случай че е допустимо.

Гудсън означи, че на първо място би трябвало да забравите за сладките газирани питиета, защото те съдържат доста захар и калории, само че нямат никакви потребни хранителни субстанции. Фруктозата също постоянно се прибавя към содата. Когато се употребява в огромни количества, черният дроб я трансформира в мазнини, което може да докара до увеличение на висцералните мазнини в тялото.

Диетолозите по-рано назоваха пет храни против рисковите мазнини по корема. Сред тях има разнообразни типове тлъсти риби и фасул.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР