Американският държавен секретар Майк Помпео получи нареждане от Конгреса да

...
Американският държавен секретар Майк Помпео получи нареждане от Конгреса да
Коментари Харесай

Скандалът Тръмп-Зеленски: Конгресът изиска документи от държавния секретар

Американският държавен секретар Майк Помпео получи разпореждане от Конгреса да съобщи документи, свързани с контактите сред Белия дом и Украйна. Това е част абсурда Тръмп-Зеленски, по който е в ход следствие за премахване на президента Доналд Тръмп.

Всичко потегли от разобличаване за негов телефонен диалог с украинския президент Володимир Зеленски това лято. Твърди се, че Тръмп е притиснал Зеленски да обезпечи данни против демократа Джо Байдън, който е претендент в американските президентски избори.

Процедурата по премахване от служба на Доналд Тръмп набира ход. Три комисии на американския Конгрес приканиха държавния секретар Майк Помпео да даде документи за делата с Украйна.
Адам Шиф, ръководител на Комисията по разузнаване към Камарата на представителите: Ще проведем чувания допустимо най-скоро. Очакваме да бъдат изпратени още призовки идната седмица.
Възможно е да бъде извикан за чуване и юристът на Тръмп Руди Джулиани. Републиканците в Конгреса упорстват, че обвиняванията против президента са изцяло неоснователни.
Питър Кинг, конгресмен републиканец от Ню Йорк: Това е опит за прелом на хора от средите на разузнаването. В този диалог няма безусловно нищо.

Специалният представител на Съединени американски щати за Украйна Кърт Волкър подаде оставка, откакто името му излезе в абсурда и го приканиха да свидетелства в Конгреса.

Тръмп изрично отхвърля изказванията, че в телефонния диалог през юли е настоял пред украинския президент Зеленски за следствие против сина на демократа Джо Байдън.
Джо Байдън, претендент за президент на Съединени американски щати: Ясно, че той няма да се спре пред нищо, с цел да се задържи на власт. Дори след 70 социологически анкети, които демонстрират, че ще го победя. Не е чудно, че съм обект на вниманието му.
Нанси Пелоси, председателката на следената от демократите долна камара на Конгреса, разгласи подготвеност за процедура по премахване от служба на президента при започване на седмицата. Както е известно, процедурата е комплицирана и рядко употребена. Тя едва ли ще има триумф в Сената, където болшинство имат републиканците.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР