Американският държавен секретар Майк Помпео изрази надежда в скоро време

...
Американският държавен секретар Майк Помпео изрази надежда в скоро време
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ се надява на нов шанс със Северна Корея

Американският държавен секретар Майк Помпео изрази вяра в скоро време да организира договаряния на високо ниво със Северна Корея и не изключи среща на върха, на фона на неотдавнашните песимистични признаци и от двете страни.
Без да дава повече детайлности, Помпео съобщи, че има " повече полемики, в сравнение с обществено се вижда " със Северна Корея, написа БГНЕС.
" Надявам се, че ще успеем да проведем диалог на високо равнище не след дълго и се надяваме, да продължим напред ", сподели Помпео пред Икономическия клуб на Ню Йорк. Той отхвърли да изключи изцяло опцията президентът Доналд Тръмп, който организира две срещи със севернокорейския водач Ким Чен Ун, да го види още веднъж преди изборите в Съединени американски щати на 3 ноември.
" Мисля, че това е малко евентуално. Но при положение, че е допустимо, считаме, че можем да реализираме значителен прогрес и най-хубавият метод да създадем това е да оставим президента Тръмп и ръководителя Ким да го създадат - убеден съм, че севернокорейците и президентът Тръмп ще сметнат, че това е в общ интерес ", сподели той.
Тръмп стана първият настоящ американски президент, който се срещна с Ким, а двамата реализираха изцяло необятно единодушие на първата си среща на върха в Сингапур през 2018 година, че Северна Корея ще се откаже от нуклеарната си стратегия. Но от този момент насам има дребен прогрес, като Северна Корея изиска облекчение на глобите, а Пхенян неотдавна ускори заканите против съдружниците на Съединените щати.
Бившият консултант на Съединени американски щати по национална сигурност Джон Болтън, който има съществени разлики с Тръмп във връзка с Северна Корея, съобщи, че американският водач може да търси нова среща на върха като " октомврийска изненада ", с цел да усили възможностите си за преизбиране.
Но заместникът на Помпео Стивън Бийгън, който управлява диалозите за Северна Корея, опроверга упованията предходната седмица по време на посещаване в Сеул и Токио. Той сподели, че не е изискал никаква среща със Северна Корея при пътуването си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР