Американският държавен секретар Антъни Блинкен започва четвърта дипломатическа совалка в

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкен започва четвърта дипломатическа совалка в
Коментари Харесай

Напрежение в Близкия изток заради убийството на лидер на Хамас в Бейрут и атентата в Иран

Американският държавен секретар Антъни Блинкен стартира четвърта дипломатическа совалка в Близкия изток на фона на опасенията от разширение на спора. Напрежението се увеличи поради убийството на втория човек в йерархията на " Хамас ", както и поради смъртоносните детонации в иранския град Керман, предава БНР.

Израелската войска заяви, че е унищожила склад с оръжия на " Хамас " в южната част на Ивицата Газа. Ликвидирани са били и трима терористи в град Хан Юнис, които се пробвали да заложат бомба измежду израелски военни. Червеният полумесец също заяви за бомбардировки във втория по величина град в анклава.

В централната част на Газа армията продължава да обстрелва здания на " Хамас " в бежанските лагери Дейр ал-Балах и Ал-Бурейдж.

" Хизбула " заяви, че четирима нейни бойци са починали от израелски огън.

Днес в Бейрут е погребението на втория човек в " Хамас " Салех ал-Арури, погубен във вторник в ливанската столица Бейрут.

Иранското управление се зарече да отмъсти за детонациите в град Керман, при които са починали 84-ма души и над 280 са ранени.

Иранското управление упрекна Израел и Съединените щати за атентата, осъществен по време на гала в памет на авторитетен военачалник - Касем Солеймани, погубен от американски дрон преди четири години.

Вашингтон изрично отхвърли да е забъркан.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР