Американският държавен секретар Антъни Блинкен и министърът на отбраната Лойд

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкен и министърът на отбраната Лойд
Коментари Харесай

Блинкен и Остин се срещнаха със Зеленски. САЩ ще изпратят още военна помощ в Украйна

Американският държавен секретар Антъни Блинкен и министърът на защитата Лойд Остин са се срещнали с украинския президент Володимир Зеленски в Киев тази нощ.

Това е първата американска аудиенция в Украйна на такова високо ниво от началото на войната, предава Асошиейтед прес. Блинкен и Остин са съобщили на Зеленски, че Съединени американски щати ще дават над 700 млн. $ военна помощ, като 322 млн. от тях - за Украйна, а останалите ще бъдат разпределени сред 15 други страни в Централна и Източна Европа. Съединени американски щати са одобрили и продажба на муниции на стойност 165 млн. $.

Вчера, преди срещата украинският президент даде конференция пред публицисти, като акцентира, че Съединени американски щати и НАТО " демонстрират възходяща подготвеност да доставят тежко съвременно въоръжение на Украйна ".

" Ще приказваме за нужните ни оръжия и времевия график за доставки. Искам да подчертая, че предходната седмица се усъвършенстваха сигналите, посланията, дейностите, периодите и количествата за американско оръжие ", сподели Зеленски.

Блинкен и Остин са споделили още, че американските дипломати, напуснали при започване на войната, ще стартират поетапно да се връщат в Украйна още тази седмица. Освен това, президентът Джо Байдън скоро ще уточни номинацията си за дипломат на Съединени американски щати в Киев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР