Американският бизнесмен и милиардер Тод Боули се очаква да стане

...
Американският бизнесмен и милиардер Тод Боули се очаква да стане
Коментари Харесай

Воден от американски милиардер консорциум плаща $5,2 милиарда за Челси

Американският предприемач и милиардер Тод Боули се чака да стане новият притежател на " Челси ". Офертата на стойност 4,25 милиарда паунда (5,2 милиарда долара) е призната, контракт е подписан, в този момент се чакат утвърждения от английското държавно управление и Висшата лига.

Желанието на Боули, който е отпред на консорциум в придобиването на " Челси ", е да приключи договорката до края на месец май, написа Би Би Си. Той през цялото време бе апетитен за любимец.

В консорциума влизат капиталовата компания Clearlake Capital, Марк Уолтър, който е бизнес сътрудник на Боули, и швейцарският милиардер Ханс-Йорг Вайс. Още през март - даже още преди Роман Абрамович публично да е оповестил продажбата, последният съобщи пред медия в родината си, че пробва да придобие лондонските " сини " дружно с бизнес сътрудници.

Парите ще бъдат преведени в посочена от държавното управление на Англия банкова сметка и 2,5 милиарда паунда от тях ще бъдат дадени за щедрост, най-вероятно за нуждаещите се в Украйна. 1,75 милиарда са първична инвестиция в " Челси ".

До продажба на клуба се стигна заради глобите на Обединеното кралство против Роман Абрамович, считан за доближен на Владими Путин. Преди дни той опроверга информациите в английски медии, че си е изискал заем, който е отпуснал на " Челси " и това спъвало процедурата.

Тод Боули (така се произнася семейството му в Съединени американски щати и Англия, в други бълргарски медии ще го видите и като Боели, бел. ред.) има бейзболния " Лос Анджелис Доджърс " - дружно с Марк Уолтър. Според " Форбс " положението на Боули е 4,5 милиарда $. Той има дял в баскетболния " Лос Анджелис Лейкърс ". Негов е женския футболен тим " Лос Анджелис Спаркс ".

" Челси " разгласи новината малко след 1 часа локално време рано в събота (03 ч. наше време), което се одобри със смесени усеща от почитателите на клуба. Те с неспокойствие чакаха развиване, защото тимът е в тежко положение, бъдейки лишен от комерсиална активност.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР