Американският актьор, режисьор и сценарист Итън Хоук ще бъде почетен

...
Американският актьор, режисьор и сценарист Итън Хоук ще бъде почетен
Коментари Харесай

Итън Хоук ще бъде почетен на кинофестивала в Карлови Вари - slava.bg

Американският артист, режисьор и сценарист Итън Хоук ще бъде почетен на тазгодишното издание на кинофестивала в Карлови Вари, заяви Асошиейтед прес.

Началото на 55-ото издание на фестивала е в петък вечер. Организаторите ще удостоят също с почетна премия "Кристален глобус " за извънреден принос към международното кино артиста Майкъл Кейн. Той ще показа на фестивала дебютния филм "Бестселъри " на режисьорката Лина Реслър. В него двукратният притежател на премия "Оскар " Кейн влиза в ролята на демодиран публицист, който потегля на последното си турне.

Освен Майкъл Кейн, в Карлови Вари ще бъде почетен и Джони Деп за впечатляващата му кариера и отпечатъка, оставен върху международната киноиндустрия. Деп беше разгласен за притежател на премията "Доностия " за изцяло творчество на кинофестивала в Сан Себастиан.

Кинофестивалът в Карлови Вари, който е измежду най-старите и известните в Европа, ще продължи до 28 август.

Журито ще избира всред 12 кино лентата за огромната премия, измежду претендентите е филмът "Докато мога да ходя " на сръбския режисьор Стефан Арсениевич, копродукция на Сърбия, България, Франция, Люксембург, Литва.

Копродукцията на Грузия, Русия, България "Брайтън 4 " на режисьора Леван Когуашвили ще има специфична прожекция в Карлови Вари.

Посетителите на кинофестивала би трябвало да са със защитни маски и преди този момент би трябвало да удостоверят, че са имунизирани, преболедували са Ковид-19 или имат негативен тест за новия ковид....
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР