Американския стийминг гигант Netflix съобщи, че според последни изчисления най-новия

...
Американския стийминг гигант Netflix съобщи, че според последни изчисления най-новия
Коментари Харесай

Netflix очаква 900 млн. долара от мегахита Squid Game

Американския стийминг колос Netflix заяви, че съгласно последни калкулации най-новия му мегахит Squіd Gаmе ще сътвори стойност от 900 млн. $ за компанията, съобщи Блумбърг, базирайки се на документи на компанията.

Netflix се разграничава от обичайните кино студиа и телевизионни мрежи по това, че той не генерира продажби на база съответни заглавия, а употребява каталога си и непрекъснати приток от нови излъчвания, с цел да притегля консуматори всяка седмица. Платформата обаче разполага с голям брой данни по отношение на желанията на нейните консуматори, които й разрешават да оцени цената, генерирана от избрани продукции.

Squid Game се откроява както с изключителната си известност, по този начин и със относително ниската си цена. Южнокорейският сериал, в който се споделя за смъртоносно съревнование сред хора с огромни задължения, е генерирал 891 млн. $ стойност, пресмятат от Netflix. В същото време неговата продукция е коствала единствено 21,4 млн. $ – 2,4 млн. на епизод..

Документите акцентират какъв брой сполучлив е Squid Game за Netflix. Платформата показва данни за зрителския интерес единствено за избрани излъчвания, сериали и филми, само че не споделя по-детайлните си индикатори с медиите, вложителите и даже основателите на предаванията.

По-рано стана ясно, че към 132 млн. души са гледали най-малко две минути от Squid Game в първите 23 дни от дебюта на сериала. Така той разруши предходния връх за Netflix, подложен от  Bridgerton. По=рано компанията съобщи, че 111 млн. души за почнали да гледат сериала този месец на база на по-стари данни.

Макар че Netflix показва данни за броя на хората, които стартират да гледат обещано предаване, платформата всекидневно не показва информация за броя на тези, които не престават да го гледат, или пък тези, които го приключват.

В случая със Squid Game платформата пресмятам, че 89% от хората са гледали най-малко 75 минути от шоуто (повече от един епизод), а 66% от феновете, или 87 млн. души, са приключили поредицата в границите на първите 23 дни от нейния дебют.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР